Wie is Dirk van den Berg

Dirk van den Berg start in het nieuwe Jaar met Salsacursussen in De Danswerkplaats. Dit met ondersteuning van Joke Pasman, Monique Antenbrink en Radha Chote. 3 toppers in Salsa welke ook ervaring hebben in het geven van lessen.

Nadat (6 jaar geleden) zijn echtgenote is overleden heeft hij de Salsa en andere Latijns Amerikaanse dansen ontdekt. Op de vlucht voor de eenzaamheid werd hij totaal verslaafd aan de dans, iedere dag tot laat in de nacht danste hij overal in Nederland tot ver in de wereld van Brazilië tot Indonesië. Dit ‘medicijn’ gaf hem zoveel plezier en energie, die hij graag met anderen wilde delen. Zijn eerste passie was ‘het onderwijzen’ o.a. binnen zijn functie als instructeur bij Defensie waarin hij de Gouden medaille van 35 jaar eerlijke en trouwe dienst heeft behaald. Binnen het lesgeven heeft hij zich steeds verder ontwikkeld,onder andere door het geven van karate, badminton en tennislessen. 

Over zich zelf zegt hij:

“Als docent denk ik altijd na over mijn werk, en ik weet waar ik voor sta: ‘het halen van leerdoelen’. Altijd maar doordenken en ontwikkelen. Ik ontvang graag feedback en als het kwartje bij mijn leerling(en) valt dan genieten zij maar ik het meest. Ze verder brengen betekent meer kennis aandragen zodat de les voor eenieder uitdagend blijft, zodat eenieder zich ook persoonlijk ontwikkelt. Als leraar voel ik me tevens leider van een groep mensen die ik naar een doel wil brengen, ongemerkt vormt zich een team. Een team werkt en is goed als er een goede sfeer is. Dan heb ik de mooiste baan van de wereld. P. s. Met dank aan mijn assistentes en danspartners.

Dirk kun je bereiken via:  06-29035252 of Dijosalsa at gmail.com.

sfeervolle culturele ruimte in de nieuwe stad