De agenda

Agenda van eenmalige workshops, dansavonden en overige activiteiten. Onderaan vind je alle wekelijkse danslessen van De Danswerkplaats. Bij de meeste danslessen kun je een losse kennismakingsles volgen of zijn er gratis proeflessen bij het begin van een lesblok.

 • 28 Oktober: West Coast Swing social, voor iedereen die WCS danst een lange avond vrijdansen. Info via Facebook
 • 29 Oktober: La Fiesta: 2 (Latin) workshops en dan vrijdansen door De Danserijen. Laatste zondag van de maand vanaf oktober. Info via sandra.vanerk@gmail.com.
 • 4 November: DansJeVrij avond, iedere 1e zaterdag. DansJeVrij is voor mensen van 19-99 jaar en van beginnende danser tot dyhard. De enige ‘danscode‘ die we hebben is dat je op jouw geheel eigen wijze danst. Blote voeten of zachte schoenen. Alle info vind je hier. 
 • 5 November: Sonido y Baile; Concert met salon na afloop, musici: Francien Post (Dwarsfluit), Sander Westphal (Cello), MariekeKroes (Accordeon). Een concert van barok tot tangomuziek, met als bindende factor: beweging. De muziek van dit concert stroomt, vloeit, danst. De accordeon als begeleidingsinstrument, maar ook als leading lady. De cello en de fluit zingend en swingend aan de onder- en bovenkant van de registers. Muziek die eigenlijk voor klavecimbel en piano geschreven zijn nu op accordeon, spits je oren en laat je meevoeren op de beweging. Met muziek van Bach, Fauré, Popper, Janacek en Piazzolla.En, voor de liefhebbers, beweeg zelf na de pauze! Dan barst de tangosalon los in De Danswerkplaats, met DJ Anthonia. Voor concertbezoekers is de salon gratis. Concert + salon 10 euro, alleen salon 5 euro. Kaartjes via deze link.
 • 11 November: Open dag Nationale Vertelschool, verhalen met workshops door docenten en vragenuurtje voor nieuwe cursus docenten en oud-leerlingen. Hier alle informatie.
 • 11 November: Dance&Dine. Een mooi dans en diner arrangement ism restaurant Hoog Vuur. 3,5 uur Tangoles met genoeg pauzes en na afloop de mogelijkheid om aan te schuiven voor een 3-gangen keuze menu incl drankjes. Kosten: 150 euro per paar all in ( of 80 euro voor alleen de workshop). Alle informatie op de website.
 • 19 November : Sensual Sunday, Lange intense zondagmiddag workshop Argentijnse Tango voor beginners. Maar liefst 2,5 uur dompelen we je onder in deze passionele dans. Er is een pauze met koffie/thee en een drankje na afloop. Kosten: 65 euro per paar. Alle informatie vind je hier.
 • 29 November: Business Aikido, Kiworkx. 14.00 – 17.30. Zelf ervaren hoe je als leider, professional en uiteindelijk als organisatie op een verrassend eenvoudige manier een substantieel verschil kan maken in samenwerking met partners. De sleutel daartoe ligt in het met elkaar in lijn kunnen brengen van je hoofd (ratio), hart (intentie) en lijf (gevoel). Alle info hier.
 • 1, 8, 16 December: Argentijnse Tango serie van 3 lessen voor beginners ihkv de AH Sportactie. Zorg voor een volle zegelkaart en verzeker je deelname op de website. Lessen zijn van 16.00 – 17.30 uur. 3 x 1,5 uur les. Gratis.
 • Vanaf januari: De kracht van vertellen
  Januari 2018 start de verteltraining van de Nationale Vertelschool in de Danswerkplaats Amersfoort.
  In deze intensieve training leer je op speelse en integere wijze verhalen vertellen waarbij het er vooral om gaat hoe je met jouw eigenheid krachtig een verhaal kan neerzetten. Want verhalen verbinden, raken het hart en horen bij het leven. Voor meer informatie zie  www.nationalevertelschool.nl

Wekelijkse lessen : 

 • Argentijnse Tango, iedere dinsdag en woensdag. Nieuwe lessenserie is gestart, beginnersgroep is VOL. In sommige groepen kun je nog instromen. Daarnaast iedere donderdagavond oefenavond. Info: Karin Venverloo, Cheek2Cheek
 • Peuterdans,  woensdag ochtend van 10.30 tot 11.15. Meedoen kan altijd. Door Victoria Murillo de Koning, Ik ben Ik dans. Iedere woensdag ochtend vroeg en woensdag middag ruimte voor individuele dans therapie.
 • Latin Mix, dames 55+ woensdag ochtens van 11.45 tot 12.45. Meedoen kan altijd. Victoria Murillo de Koning,  Ik ben Ik dans.
 • 5 Ritmes iedere maandagavond (behalve de hieronder genoemde data) van 19.15 – 21.15. Een losse les volgen is mogelijk. Door Annelies Verseveld , Soulfulfeet. 
 • Salsa, iedere vrijdagavond door Dirk van den Berg. Nieuwe lessenserie is gestart, instromen in overleg.  Hier een korte video van de lessen, website: DiJo Salsa.
 • Lindyhop, iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.45, vanaf 21 september 2017 (13 lessen). Info via deze link.