De agenda

Agenda voorjaar 2023 van eenmalige workshops, dansavonden en overige activiteiten.

Onderaan vind je alle wekelijkse dans- en inlooplessen van De Danswerkplaats. Bij de meeste lessen kun je een losse kennismakingsles volgen of zijn er aan het begin van een nieuw seizoen gratis proeflessen.

  • 14 Mei: Zangworkshop “as it is in heaven” van 09-30-17.00. Deze workshops gaan over het verlangen naar vrijheid – en de weg er naar toe. In deze basis-workshop komen diverse vormen van stembevrijding aan bod, we zullen geluid maken, zingen – bewegen – luisteren – met ruimte voor plezier en geraaktheid, maar ook niet te serieus! Je hoeft als deelnemer niet te kunnen zingen. Nieuwsgierigheid naar jezelf, de wens en bereidheid om je te uiten zijn voldoende om deel te nemen.  Hier lees je verder.
  • 21 Mei: Zing je Vrij, zangcirkel voor vrouwen van 10.45-13.15. Voel je het verlangen om jezelf vrijer te kunnen uiten met je stem en jouw unieke klank hierin te ontdekken? En heb je het verlangen om hier andere vrouwen in te ontmoeten? Dan is deze cirkel echt iets voor jou. Meer informatie hier.
  • 21 Mei: Sensual Sunday van 14.00-17.00. Lange intense zondagmiddag workshop Argentijnse Tango voor beginners. Maar liefst 2,5 uur dompelen we je onder in deze passionele dans. Er is een pauze met koffie/thee en een drankje na afloop. Kosten: 85 euro per paar. Alle informatie vind je hier.
  • 27 Mei: West Coast Swing Fasttrack 1A, is een intensieve manier om in meerdere uren op dezelfde dag de essentiële vaardigheden en basisvariaties van West Coast Swing te leren dansen. De FastTrack is ontworpen voor ervaren partnerdansers die een kick-start willen krijgen in het leren van West Coast Swing. Start 13.30 uur. 3 uur workshop. Vervolg en/of Social op 10 Juni. Hier alle info.
  • 27 Mei: Somatic Dance avond, iedere avond is het thema van de inleidende workshop een variatie op Yin en Yang. Aansluitend dansen met DJ. informatie vind je hier. Altijd op de 4e zaterdag van de maand.
  • 3 Juni: Dans je vrij, staat bekend om de gemoedelijke sfeer èn bijzondere muziekkeuze. Je hoort muziek uit alle werelddelen en in alle genres. Ook klassiek of minimalistisch behoort tot de mogelijkheden en altijd in een volume waar ook je oren blij mee zijn! We dansen op blote voeten (of dansschoenen met zachte zool) en praten doen we in de lounge, niet in de danszaal. Alle informatie vind je hier. Altijd op de 1e zaterdag van de maand.
  • 10 Juni: West Coast Swing Fasttrack 1B 13.30-17.00, is een intensieve manier om in meerdere uren op dezelfde dag de essentiële vaardigheden en basisvariaties van West Coast Swing te leren dansen. De FastTrack is ontworpen voor ervaren partnerdansers die een kick-start willen krijgen in het leren van West Coast Swing. Voorkennis: niveau 1A nodig. Start 13.30 uur. 3 uur workshop. Social in de avond. Hier alle info.
  • 10 Juni: West Coast Swing Saturday Swing Social 20.30-01.00, avond voor iedereen die WCS danst of het fasttrack programma gevolgd heeft. Geef hier je aanwezigheid door.
  • 11 Juni: Dagretraite ‘heel je stem’ voor vrouwen 11.00-17.00. Deze dag staat in het teken van de kracht van jouw stem, jouw unieke geluid. Hoe heerlijk en tegelijkertijd uitdagend is het om expressie te geven aan wat er in je leeft. Zeker in de meest pure vorm. Dit gaan we samen met een groep vrouwen ontdekken. Hier alle informatie.

Wekelijkse lessen. Instromen daarna is vaak mogelijk, of het zijn sowieso inlooplessen. 

  • Argentijnse Tango iedere dinsdag en woensdag avond 3 lessen. Daarnaast iedere donderdagavond oefenavond en regelmatig salons. Absolute beginners op woensdagavond, na priveles is instromen mogelijk, van 21.30-22.45 uur.  Info: Karin Venverloo, Cheek2Cheek
  • Kleuterballet. Iedere woensdagmiddag van 15.15 – 16.00 Proefles meedoen kan. Kleuterballet voor 3-6 jarigen. Door Simone van Ruitenbeek. Dance2be.
  • Modern Jazz voor 7-11 jaar, start 8 Maart. Woensdagmiddag 16.00-17.00 uur. Door Simone van Ruitenbeek. Dance2be.
  • 5 Ritmes Om de week vrijdag ochtend van 10.15-12.00. Losse les volgen is mogelijk. Check de agenda van Sacret Rebel. Door Annelies Verseveld , Sacredrebel-dance.
  • Qi-Gong iedere woensdagochtend van 11.00 tot 12.00. Een losse les volgen is mogelijk. Vanaf 21 september. Door Jos Zijlstra Meer informatie hier.
  • Dans! om de week op  woensdag- en op vrijdagochtend van 09.00 tot 10.30. Losse les volgen is mogelijk. Door Carin Rijpkema Je Dans.
  • Flowdans, de wereld in jezelf in beweging om de week op vrijdagochtend van 11.30-12.30. Losse les volgen is mogelijk. Door Carin Rijpkema Je Dans.

sfeervolle culturele ruimte in de nieuwe stad