De agenda

Agenda van eenmalige workshops, dansavonden en overige activiteiten. Onderaan vind je alle wekelijkse danslessen van De Danswerkplaats (nu zomervakantie, herstarten allemaal in de maand september). Bij de meeste danslessen kun je een losse kennismakingsles volgen of zijn er gratis proeflessen bij het begin van een lesblok.

 • 30 NovemberSalsa in 1 Day! Inschrijven kan door een mail te sturen naar amersfoort@salsaventura.nl of www.salsaventura.nl/amersfoort en zie onze bootcamps!
  Tijdens deze dag leer je de verschillende basispassen, de eerste variaties met een partner en een aantal draaitechnieken. Tevens leer je de basisprincipes van de muziek.
  10:00 -13:00 daarna Lunchpauze aansluitend 14:00 -17:00
 • 7 December : Dans je vrij staat bekend om de gemoedelijke sfeer èn bijzondere muziekkeuze. Je hoort vooral akoestische muziek uit alle werelddelen en in alle genres. Ook klassiek of minimalistisch behoort tot de mogelijkheden en altijd in een volume waar ook je oren blij mee zijn! Voorafgaand aan de dansavond is er een workshop. We dansen op blote voeten (of dansschoenen met zachte zool) en praten doen we in de lounge, niet in de danszaal. Alle informatie vind je hier. Altijd op de 1e zaterdag van de maand.
 • 8 December : Still Moving dans & meditatie ochtend van 10.00 – 12.00. Een maandelijkse practise om te oefenen in vertragen en verstillen en te dansen met wat er is in het moment.
  Vanuit een diep verlangen naar , verbinding met iets wat dieper is dan mijzelf, samen-zijn in beweging en in stilte bied ik iedere 2e zondag van de maand deze practise aan van dansen en meditatie. Om opnieuw en steeds weer tijd te nemen om af te stemmen en te openen naar binnen. En dit openen mee te nemen je leven in. Meer informatie vind je hier. Altijd op de 2e zondag.
 • 8 December: 15.00-19.00 Muziektheater voorstelling met daarbij 2 tangodansers: Laatbloei brengt haar voorstelling Close Embrace met aansluitende salon voor alle niveaus. Er staan maar liefst vier muzikanten en een prachtig danspaar op de vloer om de acteurs te begeleiden. Diezelfde muzikanten gaan na de voorstelling ook nog even door als het klein ensemble van Tango Orkest Amsterdam, live muziek in de salon – en dan met zanger Xavier Alberto. En dat alles voor een entreeprijs van slechts € 15,00! alle informatie vind je hier.
 • 15 December: Sensual Sunday van 14.00-17.00 Lange intense zondagmiddag workshop Argentijnse Tango voor beginners. Maar liefst 2,5 uur dompelen we je onder in deze passionele dans. Er is een pauze met koffie/thee en een drankje na afloop. Kosten: 65 euro per paar. Alle informatie vind je hier.
 • 15 December : Earthkeepers’ TIERRA DANZA. – Tune to the Symphony of Nature. 19.00 – 22.30.
  Merging Ecstatic Dance with Earthkeepers’ community ceremony. Sunday Dance is a perfect ceremony space to recharge yourself for the week ahead. To give yourself a boost of new energy so that you can stand in your power and take on the world. Taking you on a journey with a special brew of Ecstatic music to uplift your spirit and help you realign the deeper aspects of your being. Alle informatie vind je hier.  daarna 12 en 26 Januari 
 • 19 Januari: Workshop ‘Ontvouw je rouw’ door De Jankfabriek. van 19.30 – 22.00 In de workshop is er ruimte voor jouw rouwproces. We gooien alles op één hoop. Dood, luddevedu, roots… Alles is welkom. Met één ‘gemene’ deler: alle deelnemers willen uiting geven aan de rauwheid van rouw. Muziek is de rode draad waarmee tijdens de workshop stem-, aandacht- en bewegingsoefeningen aan elkaar worden geregen. Je stem is een perfect instrument om uiting te geven aan alle gevoelens die tijdens een rouwproces voorbij kunnen komen. Lees hier meer.
 • 21 Januari: Gratis proefles Argentijnse Tango voor beginners van 19.30 – 21.00 uur. Alle informatie op de site van Cheek2Cheek.
 • 24 Januari: Startdag van de Intensieve verteltraining van de Nationale Vertelschool. In deze training leer je het vak verhalen vertellen in al zijn facetten. We leren je om vanuit plezier en eigenheid de beelden wakker te kussen die je verhaal krachtig maken en boeiend. Voor meer info en aanmelding zie de agenda op de website.
 • 9 Februari  : Little Shop a Gogo. Kleding (mooie jurkjes, ook samples en B-keus maar ook nieuw collectie), accessoires, live muziek, DJ, een fotobooth en tombola. Alle informatie vind je hier.
 • 15 Februari: Start cursus SUPERBOOSTER – DE VERDIEPING MET STEM ALS MIDDEL. In deze serie gebruiken we je stem als middel om spelenderwijs met zelfvertrouwen, authenticiteit, kracht, verbinding en zichtbaarheid bezig te zijn. Er is weinig persoonlijkers dan je eigen stem. Je stem is jouw geluid en is verbonden met je hele lijf. Het is daarnaast een belangrijk middel in contact met de ander. Het biedt dus enorm veel mogelijkheden voor verdieping en versteviging in de thema’s waar je al eerder mee bezig was. Zoals je van I Love Me gewend bent gaat dit weer lekker actief en luchtig en heeft het toch de diepgang. 15 feb t/m 28 mrt (29 feb niet ivm vakantie).6 zaterdag ochtenden van 10:00u-12:00u uur. Alle info vind je hier.
 • 29 Februari  : Happy Closet tweedehandskledingmarkt
  van 11.00 tot 14.00 u. 
  Koop en verkoop (dames)kleding uit eigen kledingkast. Leuk en duurzaam! Reserveer voor 15 euro een plekje via mail.

Wekelijkse lessen, in september beginnen alle nieuwe cursussen : 

 • Argentijnse Tango, iedere dinsdag en woensdag. Daarnaast iedere donderdagavond oefenavond. Info: Karin Venverloo, Cheek2Cheek
 • Individuele (peuter)danstherapie,  op afspraak op dinsdagmiddag. Door Victoria Murillo de Koning, Ik ben Ik dans. I
 • 5 Ritmes iedere maandagavond van 19.15 – 21.15. Een losse les volgen is mogelijk. Door Annelies Verseveld , Soulfulfeet. 
 • Salsa, iedere vrijdagavond 3 groepen door Dirk van den Berg.  Hier een korte video van de lessen, website: DiJo Salsa.
 • Lindy Hop, iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.45 beginnersgroep. Overige groepen op dinsdagavond in Fluor. Info via deze link.

sfeervolle culturele ruimte in de nieuwe stad