De agenda

Agenda van eenmalige workshops, dansavonden en overige activiteiten. Onderaan vind je alle wekelijkse danslessen van De Danswerkplaats (nu bijna kerstvakantie, herstarten allemaal in januari/begin februari). Bij de meeste danslessen kun je een losse kennismakingsles volgen of zijn er gratis proeflessen..

 • 16 januari: Blues dance. Eenmalige workshop voor dansers, alle stijlen.
 • 19 Januari: Workshop ‘Ontvouw je rouw’ door De Jankfabriek. van 19.30 – 22.00 In de workshop is er ruimte voor jouw rouwproces. We gooien alles op één hoop. Dood, luddevedu, roots… Alles is welkom. Met één ‘gemene’ deler: alle deelnemers willen uiting geven aan de rauwheid van rouw. Muziek is de rode draad waarmee tijdens de workshop stem-, aandacht- en bewegingsoefeningen aan elkaar worden geregen. Je stem is een perfect instrument om uiting te geven aan alle gevoelens die tijdens een rouwproces voorbij kunnen komen. Lees hier meer.
 • 21 Januari: Gratis proefles Argentijnse Tango voor beginners van 19.30 – 21.00 uur. Alle informatie op de site van Cheek2Cheek.
 • 23 januari: Tuckturn Permutation Festival (dit is een losse les over een bepaalde move die in de Lindy Hop vaak wordt gedanst). Zie de website voor meer info.
 • 24 Januari: Startdag van de Intensieve verteltraining van de Nationale Vertelschool. In deze training leer je het vak verhalen vertellen in al zijn facetten. We leren je om vanuit plezier en eigenheid de beelden wakker te kussen die je verhaal krachtig maken en boeiend. Voor meer info en aanmelding zie de agenda op de website.
 • 30 januari: Lindy 1A Refreshment (opfrisles van beginnerscursus Lindyhop, voor dansers Lindyhop). Zie de website voor meer info.
 • 31 Januari: Start nieuwe beginnersgroep Salsa. Kijk op de website.
 • 1 Februari : Dans je vrij staat bekend om de gemoedelijke sfeer èn bijzondere muziekkeuze. Je hoort vooral akoestische muziek uit alle werelddelen en in alle genres. Ook klassiek of minimalistisch behoort tot de mogelijkheden en altijd in een volume waar ook je oren blij mee zijn! Voorafgaand aan de dansavond is er een workshop. We dansen op blote voeten (of dansschoenen met zachte zool) en praten doen we in de lounge, niet in de danszaal. Alle informatie vind je hier. Altijd op de 1e zaterdag van de maand.
 • 6 Februari: Start nieuwe beginnersgroep Lindyhop 19.30-20.45 uur. Alle informatie via de website.
 • 9 Februari  : Little Shop a Gogo. Kleding (mooie jurkjes, ook samples en B-keus maar ook nieuw collectie), accessoires, live muziek, DJ, een fotobooth en tombola. Alle informatie vind je hier.
 • 15 Februari: Start cursus SUPERBOOSTER – DE VERDIEPING met stem als middel. In deze serie gebruiken we je stem als middel om spelenderwijs met zelfvertrouwen, authenticiteit, kracht, verbinding en zichtbaarheid bezig te zijn. Er is weinig persoonlijkers dan je eigen stem. Je stem is jouw geluid en is verbonden met je hele lijf. Het is daarnaast een belangrijk middel in contact met de ander. Het biedt dus enorm veel mogelijkheden voor verdieping en versteviging in de thema’s waar je al eerder mee bezig was. Zoals je van I Love Me gewend bent gaat dit weer lekker actief en luchtig en heeft het toch de diepgang. 15 feb t/m 28 mrt (29 feb niet ivm vakantie).6 zaterdag ochtenden van 10:00u-12:00u uur. Alle info vind je hier.
 • 16 Februari: Workshop reeks “mij niet gezien” van De Jankfabriek van 10.00 – 12.30 uur. In 4 zondag ochtenden een intense, zinnenprikkelende reis in de gevoelswereld van het thema zichtbaarheid. Muziek is de rode draad die stem-, aandacht- en bewegingsoefeningen met elkaar verbindt. Je stem is een perfect instrument om uiting te geven aan jouw verlangen om gezien te worden. Hier alle informatie.
 • 16 Februari: Sensual Sunday van 14.00-17.00 Lange intense zondagmiddag workshop Argentijnse Tango voor beginners. Maar liefst 2,5 uur dompelen we je onder in deze passionele dans. Er is een pauze met koffie/thee en een drankje na afloop. Kosten: 65 euro per paar. Alle informatie vind je hier.
 • 16 Februari: Zingen met de Jankfabriek “tis n kwestie van geduld”. 20.00-21.30 uur. Limburgste liedjes in de week voor Vastenavond. Hier alle informatie.
 • 23 Februari: Blue Sunday Blues Crash workshop (ook voor dansers in andere stijlen). Lekker lange middag Blues leren dansen of je basis weer eens opfrissen. Hier alle informatie.
 • 9 April: Hart gedragen Leiderschap. We leven in een tijd dat de kracht van het hart wordt geactiveerd. Een tijd waarin we onze unieke plek kunnen innemen en vanuit draagkracht (vrouwelijk) in actie komen vanuit een bewust gerichte daadkracht (daadkracht). Alle informatie over deze workshopdag vind je hier. 

Wekelijkse lessen, in januari beginnen alle nieuwe cursussen : 

 • Argentijnse Tango, iedere dinsdag en woensdag. Daarnaast iedere donderdagavond oefenavond. Info: Karin Venverloo, Cheek2Cheek
 • Individuele (peuter)danstherapie,  op afspraak op dinsdagmiddag. Door Victoria Murillo de Koning, Ik ben Ik dans. I
 • 5 Ritmes iedere maandagavond van 19.15 – 21.15. Een losse les volgen is mogelijk. Door Annelies Verseveld , Soulfulfeet. 
 • Salsa, iedere vrijdagavond 3 groepen door Dirk van den Berg.  Hier een korte video van de lessen, website: DiJo Salsa.
 • Lindy Hop, iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.45 beginnersgroep vanaf 6 februari 2020. Overige groepen op dinsdagavond in Fluor. Info via deze link.

sfeervolle culturele ruimte in de nieuwe stad